Employer branding, say what?

Annelies Meersseman is onze HR Manager. Om ons als werkgever op de kaart te zetten en ons een duidelijk imago aan te meten, trekt ze voluit de kaart van employer branding. Vijf vragen en vijf antwoorden.

Wat is employer branding?

Als je mensen wil aantrekken en nieuwe medewerkers zoekt, is het belangrijk dat potentiële kandidaten op de hoogte zijn van wat voor bedrijf je bent, wat je normen en waarden zijn. Zo kun je je onderscheiden van de concurrentie.

Hoe vertaal je dat concreet naar Kortrijk Xpo?

We proberen een goede mix te vinden door zowel op social media als via onze interne communicatiemiddelen te laten zien wie we zijn. Enerzijds geven we mensen de kans om te groeien en hun sterke punten nog te verbeteren. Anderzijds leggen we de verbinding tussen onze mensen en onze merkcultuur.

Met welke problemen krijg je zoal te maken?

Strategische personeelsplanning is voor HR best wel een uitdaging. Om te groeien moeten we de juiste talenten aantrekken, wat zeker voor gespecialiseerde functies wat inspanning vergt.

Hoe kan je die typische Kortrijk Xpo bedrijfscultuur bewaken en doorgeven?

Door mensen te raken, te stimuleren en actief te betrekken bij thema’s waar we mee bezig zijn. Mensen krijgen kansen. Door die ten volle te benutten, worden ze ook weer ambassadeurs van onze organisatie en dragen ze vanzelf onze normen en waarden uit, waar ze ook komen. Dat enthousiasme werkt aanstekelijk.

Back to top button