Opvolging verzekerd

Dochters treden in de voetsporen van hun moeders

Xpozanen die al 30 jaar in dienst zijn bij Kortrijk Xpo verdienen het wel eens om in het lang en in het breed uitgevraagd te worden over al die jaren trouwe dienst. Al hun know-how wordt de komende jaren ook doorgegeven. Meer nog: het blijft in de familie, want dochters Anne-Laure en Alexandra staan klaar om het werk van hun mama’s verder te zetten. Maak kennis met Agnes en Gilly, die dertig jaar lang met de glimlach naar het werk komen. Straf!

Agnes Provot en dochter Anne-Laure

Agnes werkt als Exhibition Manager voor al onze beurzen in Frankrijk. Anne-Laure Van de Ginste, de dochter van Agnes, werkt ook voor Kortrijk Xpo. Opvolging verzekerd dus. We stelden een paar vragen aan Agnes.

Herinner je je eerste werkdag nog?

Ja hoor, het was op 1 maart 1988. Ik was vroeg opgestaan zodat ik zeker niet te laat zou zijn, maar ’s nachts had het onverwachts gesneeuwd. Ellende. Ik was meer dan een half uur te laat in Kortrijk en schaamde me diep. Dat bleek trouwens helemaal niet nodig: mijn collega’s waren vergeten dat ik die dag mocht beginnen, ik werd dus helemaal niet verwacht!

“Ik word blij van elke nieuwe editie van een beurs. Dat is elke keer weer een uitdaging, niets is vanzelfsprekend.”

Agnes Provot – Exhibition Manager

Je wordt hier ook wel eens Mevrouw Nordbat genoemd. Vanwaar die bijnaam?

Ik kom uit een gezin dat in de bouw werkte, dus ik heb van thuis uit affiniteit voor de sector meegekregen. In Nord-Pas de Calais werd er voor de bouwsector geen noemenswaardig evenement georganiseerd. En dus zette ik zelf een beurs op poten. Ik had overtuigingskracht nodig, maar ontwikkelde al snel een sterke band met de beroepsorganisaties. Doordat ik zelf de beurs op de markt gebracht heb en zoveel jaren later nog steeds door de gangpaden wandel, blijf ik bij trouwe exposanten bekend als ‘Mevrouw Nordbat’.

Blijft de job na al die jaren uitdagend?

Zeker en vast. Ik word blij van elke nieuwe editie van een beurs. Dat is elke keer weer een uitdaging, niets is vanzelfsprekend. Ik ben ook enorm tevreden over het feit dat initiatieven zoals Nordbat zich verder ontwikkelen en uitgroeien tot essentiële events in hun sector.

Wat heb je over jezelf geleerd door bij Kortrijk Xpo te werken?

Ik ben iemand die veldwerk moet kunnen doen. Een puur administratieve functie zou niks voor mij zijn. Persoonlijk contact, commerciële contacten smeden, onderhandelen en uitdagingen zijn voor mij heel belangrijk. Ik ben erg onafhankelijk, maar uiteindelijk put ik de meeste kracht uit al die competente en dynamische medewerkers die mij omringen.

Wat staat er naast je professionele carrière nog op je bucketlist?

Mijn bucketlist is heel lang, ik wil nog zo veel doen! Van één ding ben ik wel zeker: op een dag zal ik in de voetsporen van mijn vader treden en helemaal tot in Santiago de Compostela wandelen.

Gilly Masschelein en dochter Alexandra

Voor Gilly staat en valt alles bij people management. Geen wonder dat ze het mooie weer maakt op de HR-afdeling. Als HR-support is ze een toevluchtsoord voor groentjes met vragen, maar doet ze evenzeer dienst als klankbord voor doorwinterde Xpozanen.

Hoe ervaarde je je eerste dagen bij Kortrijk Xpo?

Ik solliciteerde in februari maar kreeg de job niet omdat iemand anders voorrang had. Toen bleek het voor die persoon toch niet te lukken en belde Yvon mij in juni persoonlijk op om te vragen of ik nog interesse had. Het was een compleet nieuwe wereld voor mij. De eerste beurs die ik meemaakte was Tavola. Wat me bijbleef was dat een beurs amper een uur na sluiting al niet meer op een beurs lijkt. Opruimen gaat zo snel!

Heb je aan al die beurzen een favoriet overgehouden?

Ik deed alle beurzen graag, maar Bedrijvencontactdagen en DIY staken er toch bovenuit omdat er veel bedrijven waren die jaar na jaar weer deelnamen. Dat schept een band; het was leuk om die mensen telkens terug te zien en te helpen. Na mijn overstap naar HR deed het deugd om van een aantal exposanten te horen dat ze het jammer vonden dat we niet meer zouden samenwerken.

Na mijn overstap naar HR deed het deugd om van exposanten te horen dat ze het jammer vonden dat we niet meer zouden samenwerken.

Gilly Masschelein – HR-support

Aan zo’n lange staat van dienst heb je waarschijnlijk ook leuke anekdotes overgehouden?

Zeker. Op de laatste dag van de opbouw van Nordbat in 2014 in Lille zat ik ’s avonds alleen in het beurssecretariaat te bellen naar mijn dochter Valentine. Ze was toen hoogzwanger. Enfin, dacht ik, want toen bleek dat ze al bevallen was! Toen ik mijn kleindochter hoorde wenen aan de andere kant van de lijn, stroomden de tranen over mijn wangen. Mijn collega’s stuurden me meteen naar Kortrijk om kennis te maken met mijn kleindochter. Ik mocht zelfs elke avond iets vroeger vertrekken zodat ik bij mijn dochter en de kleine Juliette langs kon gaan. Wat heb ik toch fijne collega’s!

Wat zijn nog dingen waar je blij van wordt?

Quality time met mijn man maakt me heel gelukkig, net als mijn kinderen en kleinkinderen. Reizen is ook iets waar ik altijd naar uitkijk. Op professioneel vlak word ik dan weer blij van beurzen die goed verlopen en de daarbij horende tevreden exposanten. Of als ik mijn collega’s met iets kan helpen!

Welke plannen heb je nog voor de toekomst?

Ik zou graag nog mooie reizen maken. Zuid-Afrika, Namibië en Jordanië staan zeker op mijn lijstje, zonder daarom de citytrips dichterbij te vergeten.

Back to top button